EFOP-1.1.6-17 PROJEKT ZÁRÁSA

2019. június 18. - 13:06

A Szegedi SZEFO zrt. 63 917 482 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül „Megváltozott munkaképességű személyek csoportos és egyéni foglalkoztatásának elősegítése” című Széchenyi 2020 pályázati kiírás keretében.

SZÉCHENYI 2020

Társaságunk 2017.május 5.-én kezdte meg a projekt előkészítési szakaszát. Szakmai tervben és a felhívásban leírtaknak megfelelően: a projekt keretében felmérésre kerültek a tranzitfoglalkoztatásban vagy tartós foglalkoztatásban lévő célcsoporttagok 267 fő. Az előkészítés időszakában a képzések engedélyeztetéséhez szükséges képzési programok kidolgozását valamint a szakmára felkészítő képzések szakmai program követelményeit saját teljesítésben 5 fő munkatársunkkal készítettük el. A képzések elméleti és gyakorlati oktatóanyagának összeállítását ugyancsak a projekt előkészítés időszakában kezdtük el. 2017. szeptember 1-jén indult el a megvalósítási szakasz.

A projekt sikeres lebonyolítására projektmenedzsmentet állítottunk fel, amelynek tagjai: projektmenedzser, pénzügyi vezető. Szakmai megvalósítók: szakmai vezető, képzési koordinátor, asszisztensek és mentorok a képzésekről tájékoztatót tartottak a tervezett képzési helyszíneken. A tájékoztatókon kezdtük meg a mentorálási tevékenységet a szakmai vezető folyamatos koordinációja, irányítása mellett. A résztvevők számára folyamatos mentorálási tevékenységet végeztünk melynek célja a képzésben tartás, bátorítás, támogatás, önbizalom erősítése, biztatás, konfliktuskezelés, a probléma megoldás és a képzés sikeres teljesítése, valamint a célcsoporttagok felkészítése arra, hogy sikeresen kilépjenek, elhelyezkedjenek a nyílt munkaerő-piacon, és ott beilleszkedjenek az új munkakörnyezetbe.

Társaságunk a projektbe 200 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló bevonását vállalta, ugyanakkor a projekt fizikai befejezéséig 240 fő került bevonásra, ebből 228 fő végzett sikeresen és kapott Tanúsítványt, 12 fő lépett ki a projektből.

 A Támogatói Okiratban és a felhívásban leírtaknak megfelelően a projekt keretében 9 fő helyezkedett el a nyílt munkaerőpiacon a projekt fizikai befejezésének napjáig 2019.04.30.-ig.

Chance logo


A termék az ISO 9001:2015 szabvány szerint tanúsított rendszerben készült

Fogyatékosság-Barát Munkahely